Jobbik: az akkumulátorgyárak helyett a hazai ipart támogassa a kormány!

Belföld, 2023.01.26

A multinacionális vállalkozásoknak nyújtott vissza nem térítendő állami támogatások felülvizsgálatát, az akkumulátorgyártók esetében a kifizetések felfüggesztését, valamint a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások erősebb segítését sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik két politikusa.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt: az akkumulátorgyártással olyan, környezetkárosító technológia honosodna meg az országban, amely veszélyezteti a lakosok egészségét, egyben erősíti a vendégmunkások beáramlását.

Szerinte az ilyen üzemek "Magyarországot egy olyan technikával árasztják el, amelyet nem annyira fogadnak szívesen az európai térségben", e gazdasági modell pedig "autóipari összeszerelőüzemből most egy akkumulátorgyártó nagyhatalmat igyekszik varázsolni".

Szorgalmazta azt is, hogy - pártja korábban bemutatott, magyar munkavállalói kvótát előíró javaslata szellemében - ne "szervezetten importált" külföldieket alkalmazzanak az újonnan létesülő üzemekben, hanem igyekezzenek a térség lakosságát munkába állítani.

Keresztesy Gergő Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja arra hívta fel a figyelmet a sajtótájékoztatón: pártjának nem csupán környezetvédelmi aggályai vannak a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatban. Mint mondta, a kiszemelt területen már most is rendszeresek a közlekedési dugók, és azt sem tudni, hogyan töltenék fel helyi munkaerővel az állásokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!