Jobbik: ne dobják oda a dolgozókat a tőke érdekeinek!

Belföld, 2019.01.14

A magyar dolgozókat nem szabad feláldozni a tőkeérdekek oltárán - jelentette ki hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Ander Balázs, a Jobbik alelnöke.

Azt hangsúlyozta, támogatják a szakszervezetek négypontos követeléscsomagját, de továbbra is céljuk, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba.

Hozzátette: a Jobbik munkavállalói minimumprogramja igazságos, élhető és versenyképes Magyarország vízióját kínálja.

Az ellenzéki politikus szerint "a multik gyarmatává és a kormányközeli oligarchák tartományává züllesztett" Magyarországon nagyon keveset érnek a munkavállalók.

Szociopata, neoliberális dogmának, népnyúzó elképzelésnek nevezte, hogy a rendszerváltás óta egymást követő kormányok stratégiai partnerséget kínálnak a multinacionális cégeknek, cselédsorba kényszerítve ezzel a magyar dolgozókat.

A bérek alacsonyan tartásával, a munkavállalói jogok megkurtításával és a szakszervezetek lefegyverzésével vagy éppen lefizetésével elérték azt, hogy futószalagon szállítsa a kizsigerelhető és tulajdonképpen csak munkaerőállatnak tekintett bérrabszolgákat a kedvezményezettek számára Magyarország - jelentette ki Ander Balázs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!