Jobbik: tisztességes béreket az egészségügyi szakdolgozóknak!

Belföld, 2022.05.24

Tisztességes béreket követelt az egészségügyi szakdolgozóknak keddi online sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

Hangsúlyozta: a béremelések folytatása és a jól finanszírozott, robusztus állami egészségügy mellett azzal is segíthet ezen a csoporton a kormány, ha - a Jobbik korábbi felvetésének megfelelően - nullára csökkentik az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adóját és ellenőrzi az intézkedés végrehajtását.

Az ellenzéki politikus azzal érvelt: az áremelkedések felgyorsulása komoly nyomás alá helyezte "az egészségügy igazi napszámosait", akiknek fizetése alig haladja meg a minimálbért. Így, tette hozzá, az egészségügyi szakdolgozók fizetésének nagy része elmegy a mindennapi megélhetési költségekre, nagyon meg kell válogatniuk költéseiket.

Ez a helyzet így fenntarthatatlan, lehet, hogy ezeknek az egészségügyi dolgozóknak több állást is vállalniuk kell - mondta Lukács László György.

Hozzátette: a gazdaság fehérítését is támogatja az áfa csökkentése, hiszen ha nullára viszi le az alapvető élelmiszerekre rakódó közterhet a kormány, az egészségügyi dolgozók kisebb valószínűséggel fogadnak el - ma már illegális - hálapénzt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!