Kedden délben adják át a felújított Lapost

Belföld, 2021.06.14

Határidőre elkészültek a népszerű szegedi szabadstrand, a Lapos felújításával. A cél az volt, hogy kulturált körülmények között szórakozhassanak és pihenhessenek a víz szerelmesei a Tisza partján.

Lapos Szeged
Július 15-én adjuk át a Lapos beruházást, és ezzel egy minden igényt kielégítő szabadstrand áll majd a szegediek rendelkezésére – mondta érdeklődésünkre Mihálik Edvin, újszegedi önkormányzati képviselő. Amikor elhatározták a beruházást, az volt a cél, hogy egy többfunkciós közösségi teret alakítsanak ki. Lesz sütögető hely, lesz egy büfé, ahol finomságokat lehet majd kapni, és természetesen a fürdőzők biztonságára is fognak ügyelni a parton.

A strand továbbra is ingyenes lesz, de a szolgáltatások köre jelentősen kibővült. Korszerű WC-k állnak majd rendelkezésre, és tusolni is lehet majd a területen. Lesz kamerarendszer és wifi hálózat is a strandon, hogy minél komfortosabban érezzék itt magukat a vendégek. Rengeteg földmunkát végeztek el az utóbbi hetekben a munkagépek, így nevéhez méltón valóban lapos lesz a part.

A Belvárosi híd újszegedi lábának túloldaláról, a Partfürdőről vezették át az ivóvizet és az elektromos áramot. A cél az, hogy igazi beach hangulat legyen a Laposon, így nem hiányozhat majd a tánc és a zene sem a partról. Fontos információ, hogy a kutyákat nem tiltják ki a strandról. A beruházásra korábban 30 millió forint plusztámogatást szavazott meg a városi közgyűlés az üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. számára.
(Webrádió)

Címkék

Szeged Lapos
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!