TV műsor

Két alpolgármester és három tanácsnok segítheti Botka László munkáját

Belföld, 2019.10.21

Botka László polgármester két alpolgármesterrel és három tanácsnokkal dolgozhat majd az új önkormányzati ciklusban az európai, modern, zöld Szegedért, a régióközpont további fejlesztéséért - tájékoztatott közleményben Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Botka László polgármester két alpolgármestert jelöl a közgyűlés alakuló ülésén. Nagy Sándor képviselő városfejlesztési alpolgármesterként, Szécsényi Rózsa képviselő pedig gazdasági alpolgármesterként dolgozhat majd az új ciklusban. Továbbá három tanácsnok is segítheti Dr. Botka László munkáját: Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok, Joób Márton család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnok és Fodor Antal vagyongazdálkodási tanácsnok.

A polgármester javaslata alapján a közgyűlés legfontosabb bizottságának, a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságnak az elnöki posztját a Fidesz-KDNP által delegált képviselő töltheti be. A Fidesz-KDNP-nek egy másik fontos közgyűlési bizottságban, a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságban alelnöki posztot ajánl a polgármester.

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöki posztjának Szénási Róbert képviselő a várományosa, míg a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságot Binszki József, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságot Ménesi Imre, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságot pedig Kozma József képviselő vezetheti az új ciklusban - tájékoztatott közleményben az önkormányzat.

Szeged Megyei Jogú Város közgyűlése 2019. október 25-én 15 órakor tartja alakuló ülését.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!