Két alpolgármester és három tanácsnok segítheti Botka László munkáját

Belföld, 2019.10.21

Botka László polgármester két alpolgármesterrel és három tanácsnokkal dolgozhat majd az új önkormányzati ciklusban az európai, modern, zöld Szegedért, a régióközpont további fejlesztéséért - tájékoztatott közleményben Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Botka László polgármester két alpolgármestert jelöl a közgyűlés alakuló ülésén. Nagy Sándor képviselő városfejlesztési alpolgármesterként, Szécsényi Rózsa képviselő pedig gazdasági alpolgármesterként dolgozhat majd az új ciklusban. Továbbá három tanácsnok is segítheti Dr. Botka László munkáját: Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok, Joób Márton család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnok és Fodor Antal vagyongazdálkodási tanácsnok.

A polgármester javaslata alapján a közgyűlés legfontosabb bizottságának, a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságnak az elnöki posztját a Fidesz-KDNP által delegált képviselő töltheti be. A Fidesz-KDNP-nek egy másik fontos közgyűlési bizottságban, a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságban alelnöki posztot ajánl a polgármester.

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöki posztjának Szénási Róbert képviselő a várományosa, míg a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságot Binszki József, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságot Ménesi Imre, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságot pedig Kozma József képviselő vezetheti az új ciklusban - tájékoztatott közleményben az önkormányzat.

Szeged Megyei Jogú Város közgyűlése 2019. október 25-én 15 órakor tartja alakuló ülését.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!