Két troli ütközött össze a Centrum Áruháznál, 5 utas sérült (Frissítve)

Belföld, 2022.11.30

Két utas könnyebben, két utas pedig súlyosabban sérült, amikor kedd este 8 óra előtt összeütközött az 5-ös, illetve a 8-as troli Szegeden a Tisza Lajos körút és a Károlyi utca kereszteződésében, a Centrum Áruháznál.

Rendőrség A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint a Körtöltés utca irányába közelekedő 5-ös troli a Klinkák irányába tartó 8-as trolibusszal ütközött a Tisza Lajos körút és a Károlyi utca kereszteződésében.  

Az ütközés során 4 utas sérült meg, kettő könnyebben, kettő pedig súlyosabban - tájékoztatott közleményben az SZKT. 

A helyszínelést a rendőrség végezte, illetve az SZKT szakemberei megkezdték az eset kivizsgálását. A baleset körülményeinek pontos megállapításához szakértőt is bevon a társaság, illetve elemzik a járműveken lévő kamerák felvételeit is.  A műszaki mentés és a helyszínelés 22 óráig tartott. 

Az anyagi kár mindkét járműben jelentős, a felelősség megállapítása folyamatban van, a vizsgálatok lezárultával derülhet rá fény.   

Az SZKT közleményben fejezte ki sajnálatát a baleset miatt és sérülteknek mielőbbi felépülést kívánt.  

A Szegedi Közlekedési Társaság a vizsgálat pontos eredménye alapján a hasonló esetek elkerülését biztosító döntéseket, illetve intézkedéseket fog meghozni - olvasható a közleményben.  

Meg nem erősített információink szerint a balesetet vélhetőleg a 8-as trolibusz vezetője idézte elő, de a baleset pontos körülményeit a vizsgálat fogja kideríteni.

Az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet munkatársának közlése szerint több mentőegység is érkezett a helyszínre, ahol öt fő könnyű sérültet láttak el. A helyszíni ellátást követően 4 személy kórházba szállítottak, míg egy ember sérülései nem igényeltek kórházi ellátást. 
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!