Kocsis Máté: a DK elnöke a bűncselekményekkel vádolt embereit mosdatja

Belföld, 2024.03.14

A DK elnöke megkezdte a bűncselekményekkel vádolt embereinek a mosdatását - közölte a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a Facebook-oldalán, Gyurcsány Ferenc állításaira válaszul.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: "az kiabál, akinek a háza ég". Ezek szerint "van vaj a baloldali politikusok füle mögött", ha már Gyurcsány Ferenc is előremenekül a politikai ellenfelek okolásával, magyarázkodással, és fenyegetőzéssel a büntetőeljárások miatt, amelyekről ezek szerint pontosan tudja, hogy lesznek - tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője a bejegyzésben megosztott egy képernyőfotót Gyurcsány Ferenc csütörtöki, szintén Facebookon közzétett videonyilatkozatából. Ennek képaláírásában - utalva arra, hogy a DK, valamint a Momentum egy-egy országgyűlési képviselőjét is nemrég bűncselekmény elkövetése miatt ítélték el - az szerepel: "Varju László és Fekete-Győr ügye nem az első és nem az utolsó".

Kocsis Máté azt írta: a DK elnöke a mondanivalójával arra is bíztatja a baloldali önkormányzatokat, hogy nyugodtan lopjanak, az sem baj, ha kiderül, mert majd a jobboldalt hibáztatják megint érte. A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc azt is üzeni, hogy az agresszív utcai akciók és a "Varju-féle választási csalások" is beleférnek, legfeljebb megfenyegetik a bírákat, ügyészeket.

Közölte: ma már mindenki látja, hogy Gyurcsány Ferenc emberei és Karácsony Gergely főpolgármester csődbe vitték az ország leggazdagabb önkormányzatát. "Hídpénzbotrány, adománygyűjtő ládikák fekete dollárokkal, csúszópénzek és pénzmosás" - sorolta az ügyeket.

"Gyurcsány úr, jól ismerjük már a sok évtizedes kommunista trükkjeiket: mindig azzal vádolják az ellenfeleiket, amit saját maguk követnek el" - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté azt tanácsolta a DK elnökének, hogy kétségbeesett fenyegetőzés helyett inkább "mondassa le a már elítélt beosztottjait", Varju László (DK) és Fekete-Győr András (Momentum) országgyűlési képviselőket.

A DK elnöke a csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta: ha közeledik a választás, akkor a Fidesz a "régi, megszokott fegyveréhez nyúl", megpróbálja befeketíteni az ellenfeleit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!