TV műsor

Költségvetés - Jobbik: ez Európa legkegyetlenebb költségvetése

Belföld, 2021.05.06

Európa legkegyetlenebb költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsé tervezetét csütörtöki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Arról beszélt: a kontinensen példátlan, hogy a kormány lényegében nem pótolja a válság miatt kieső munkabéreket, magukra hagyja a családokat, a kis- és középvállalkozásokat sem segíti érdemben, legfeljebb kedvezményes hitellehetőséggel.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a Jobbik módosító indítványai "munkavállalói érdekvédelmi csomaggá" alakítanák át a 2022-es költségvetést, ezért a kieső bérek pótlását, a bajban lévőkön segítő szociális védőháló "visszafoltozását", a hazai kis- és közepes vállalkozások támogatását kezdeményezik.

Jelezte: minden cégnek adó- és járulékkedvezményt adnának, amely az összeg legalább kétharmadát bérfelzárkóztatásra, a hazai fizetések nyugatiakhoz közelítésére fordítja.

A jólét lehetősége mindenkinek jár - jelentette ki, megemlítve, egyes felmérések szerint a polgárok legalább kétötödének bevétele csökkent a járványhelyzet egy éve alatt.

A Jobbik alelnöke "statisztikai mágiával és csalással" vádolta a kormányt, mondván, tavaly a gazdaságvédelem, idén pedig az újraindítás jelszavával indokolnak minden intézkedést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!