Komoly munkálatok zajlanak a Laposon

Belföld, 2021.04.15

A napokban megindult az élet a szegediek egyik kedvenc szabadstrandján, a Laposon. Egyelőre még nem a fürdőzők, hanem a markolók és a közművet kiépítő munkások lepték el a területet.

Szeged Lapos
Június közepén nyithat meg a Lapos, amennyiben minden feltétel adott lesz addig – mondta Mihálik Edvin, újszegedi önkormányzati képviselő. A Momentum politikusa szerint olyan állapotba kell hozni a szabadstrandot, hogy minden igényt kielégítsen. A Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél jelenleg tereprendezés zajlik, a közműveket pedig a szomszédos Partfürdőről kötik át ide.

Nyárra öltözőknek, tusolóknak, WC-knek, vendéglátóhelyeknek kell állniuk itt, hogy elindulhasson a szezon. Bólyákat kell kihejezni a vízre, és biztosítani kell a vízimentő szolgálatot. Lesz kamerarendszer és wifi hálózat is a területen, hogy minél komfortosabban érezzék itt magukat a vendégek. Egy buktatója lehet még a nyitásnak, ugyanis a megfelelő vízminőséget nem tudják befolyásolni a szervezők, de Mihálik Edvin bízik benne, hogy megfelelő értékeket mérnek majd a Tiszában a nyári szezon alatt.

A beruházásra korábban 30 millió forint plusztámogatást szavazott meg a városi közgyűlés az üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. számára. A terület az ATIVIZIG tulajdona, amit az önkormányzat most bérbe vesz, és gondoskodik a terület tisztaságáról és karbantartásáról is.
(Webrádió)

Címkék

Lapos Mihálik Edvin

Galériánk

Szeged Lapos Szeged Lapos
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!