Kósa Ádám: Márki-Zay szégyene, hogy a fogyatékosság kifejezést szitokszóként használja

Belföld, 2022.01.25

Márki-Zay Péternek, a baloldali pártok kormányfőjelöltjének szégyene, hogy a fogyatékosság kifejezést szitokszóként, pejoratív értelemben használja - közölte a Fidesz európai parlamenti képviselője, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke kedden a Facebook-oldalán.

Kósa Ádám a videóban emlékeztetett: Márki-Zay Péter a fogyatékos jelzőt pejoratív, sértő módon használta vasárnap esti élő megszólalásában.

"Nagyon nehéz volt megállni, hogy első felháborodásomban ne írjak vagy nyilatkozzak valami erős dolgot, de egy politikus nem viselkedhet megfontolatlanul" - vélekedett, hozzátéve: azóta beszélt érintettekkel, siketekkel, és a fogyatékossággal élő emberek hangot adnak majd - vagy már adtak is - véleményüknek.

Kiemelte: az ilyen minősítésnek nincs helye a közéletben, "nem csak a politikában, sehol!"

A képviselő szerint ebben nincs bocsánat, ez nem kimagyarázható, ezt nem lehet következmény nélkül hagyni.

Márki-Zay Péternek lehetősége lett volna azóta bocsánatot kérni, de nem tette, és a csend, a támogatóinak a csendje "beszédesebb a tegnap elhangzott szavainál is" - fűzte hozzá.

"Siketként, fogyatékossággal élő személyként nagyon mélyen érint ez" - közölte Kósa Ádám, aki szerint amióta politikai pályára lépett nem találkozott még Márki-Zay Péternél vállalhatatlanabb emberrel.

Hozzátette: "szégyellem, hogy ilyen politikai ellenféllel kell áprilisban szembenéznünk."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!