Közel negyedmillió forintot talált és adott vissza egy szegedi férfi

Belföld, 2024.02.21

Szinte hihetetlen történetet tudott meg szerkesztőségünk Vidéki Istvántól, aki a napokban talált közel negyedmillió forintot, amelyet azonban nem tartott meg, hanem visszaadta jogos tulajdonosának.

Pénzköteg Mint Vidéki István kérdésünkre elmondta, éppen az egyik Teréz utcai műhelyből lépett ki a napokban, amikor egy földön heverő műanyag zacskóra lett figyelmes. Miután kinyitotta a zacskót, a szegedi férfi alaposan meglepődött, hiszen több húszezres is volt a csomagban. A pénz átszámolás után kiderült, hogy a műanyag zacskó 230 ezer forintot, valamint egy cetlit is tartalmazott. Istvánnak természetesen eszébe sem jutott eltenni a jelentős pénzösszeget, mindenképpen szerette volna a jogos tulajdonosát megtalálni, ezért talányosan több figyelemfelkeltő "plakátot" helyezett ki a közeli társasházak bejárati ajtóin, mely szerint talált valamit és akinek kell a tartalma, hívja a megadott számon. Természetesen a legnézettebb közösségi oldalra is kiposztolta, hogy mit talált.

Istvánnak nem sokat kellett várnia, hiszen a papírlap kihelyezése után nem sokkal megcsörrent a telefonja, a vonal másik végén egy hölgy jelentkezett, aki jól körül tudta írni az elveszett készpénz nagyságát és azt is meg tudta mondani, hogy milyen papírcetli volt mellette. Mint kiderült, a zacskó pénzt egy a Teréz utcában lakó hölgy vesztette el, aki az egyik szépségszalon bevételét hagyta el. Miután meglehetősen jól körülírta a zacskó tartalmát, István hiánytalanul átadta a pénzösszeget, cserébe egy üveg jó bor ígéretét kapta a hölgyeménytől.  

A megtaláló ugyanakkor reméli, hogy a pénz valóban jó helyre, annak a kezébe került, aki elhagyta. Mint mondja, megéri becsületesnek lenni.  

Fotó: Illusztráció

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!