Lebetonozzák a zöld fémkarók egy részét Szegeden

Belföld, 2023.05.12

Le kell betonozni a Szeged Belvárosában számos helyre nemrégiben kihelyezett zöld fémkarókat, mert azokat sorozatosan megrongálják, illetve kidöntik.

Kidöntött fémkaró Az önkormányzat azért kezdett intenzív karó telepítésbe az utóbbi időben, mert az autósok a közlekedési szabályokat áthágva sorozatosan felálltak a járdára, ezzel többek között akadályozva a gyalogos forgalmat. A város megbízásából számos zöld fémoszlopot, illetve barna, akácból készített karót telepítettek, amelyek ellen korábban felszólalt egy helyi vállalkozó, valamint a Magyar Kerékpárosklub Szeged is. A Petőfi Sándor sugárútra kihelyezett fémoszlopok egy helyi vállalkozó életét keserítette meg, azáltal, hogy számára nehezebbé vált az áruszállítás, míg a kerékpárosok azt nehezményezték, hogy éjszaka nehezen észrevehetőek az oszlopok. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt az egyik ilyen oszlopra fényvisszaverő tapétát is felragasztott, valamint egy mókás Yoda festést is készítettek a járdára, ezzel is felhívva a kerékpárosok figyelmét az oszlopokra.  

A cég először 4 hosszú csavarral fogatta le a zöld oszlopot például a Tisza Lajos körút 75. szám előtt, de azt valakik folyamatosan megrongálták, ezért a lebetonozása mellett döntöttek.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!