Lebontották Szeged karácsonyfáját és a fényszarvast is

Belföld, 2023.01.13

Péntek reggel megszabadították az ágaitól, majd elszállítják Szeged karácsonyfáját, valamint a Dugonics téren felállított világító gímszarvast is.

Elbontják Szeged karácsonyfáját és a fényszarvast Óhatatlanul vége a karácsonyi szezonnak, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy pénteken már Szeged karácsonyfáját is elszállítják a Klauzál térről, valamint a Dugonics téri fényszarvast is visszabontják a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei.

Szeged karácsonyfáját egyébként a dorozsmai Hevesi család ajánlotta fel a városnak, amely 35 éves volt és több mint 12 méter magas. A család azért ajánlotta fel a fenyőt az önkormányzatnak, mert attól féltek, hogy egy hevesebb vihar kidönti és a házukra dől.  

A túlméretes szállítmányt egyébként november 23-án állították fel a Klauzál téren, amelyet most, január 13-án láncfűrésszel szabadítottak meg az ágaitól a könnyebb elszállítás érdekében.

A Kft. szakemberei a november 24-én felállított fényszarvast is szétbontják és raktárba kerül, hogy jövőre ismét gyönyörködhessenek benne a szegediek és a városba látogató turisták. Rudi, ahogyan a helyiek nevezik igazán keveset fogyaszt, hiszen a rajta elhelyezett 9600 led fényforrásból mindegyik energiatakarékos. A rektori hivatal elé felállított díszes mikulás szánt már korábban elvitték.  

A díszkivilágítást január 2-ig élvezhette a lakosság, hiszen a viszonylag kedvező áramszerződés ekkor járt le, ezután már csak jelentős költségnövekedéssel lehetett volna megtartani a város díszkivilágítását.  

Amint arról portálunk korábban már beszámoltunk, kedd délután a Dóm téren felállított óriáskereket is elkezdték szétszerelni, a munkálatok jól haladnak, az üzemeltető péntekre teljesen elbontja a Szegedi Karácsonyi Hetek legfőbb látványosságát.  
(Webrádió)

Galériánk

Elbontják Szeged karácsonyfáját és a fényszarvast Elbontják Szeged karácsonyfáját és a fényszarvast Elbontják Szeged karácsonyfáját és a fényszarvast
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!