Lecsófőző fesztivált rendeztek

Belföld, 2023.09.23

Idén már harmadik alkalommal rendeztek Prémium Piac Piknik és Lecsófőző fesztivált Szegeden.

III. Prémium Piac Piknik és Lecsófőző fesztivál

A lecsó rendkívül népszerű étel, sokan a magyar gasztronómia egyik alappillérének tartják. A lecsó zöldségragu, tulajdonképpen egyfajta paradicsom-paprika "pörkölt", amelynek rendkívül sokrétű elkészítési módja létezik. A rendezvénynek, ahogyan a neve is mutatja, a Prémium Piac biztosított helyszínt, amely az Algyői út 72. szám alatt található. A lecsófőző versenyre több mint egy tucat csapat nevezett és rendkívül sokan voltak rá kíváncsiak, amely abból is lemérhető, hogy a parkolóban szinte helyet sem lehetett találni. A csapatok már a délelőtt folyamán nekiláttak a legjobb lecsó elkészítésének, amelyet szakavatott zsűri értékelt. Az ítészek között volt többek között Kószó András szegedi szakács, aki a Bárkában készíti a finomságokat. 

Az egész napos eseményt olyan programok színesítették, mint a kézműves foglalkozások, a gyereket pedig ugrálóvár, vízi foci vagy a méltán népszerű rodeo bika várta, amely előtt mindig hosszú sorok kígyóztak. 

A bátrabbak nevezhettek a chilis lecsó evő versenyre is. A lecsófőző fesztivál első helyezettje pedig egy 8 főre szóló prémium borkóstolóval lett gazdagabb. 
(Webrádió)

Címkék

III. Prémium Piac Piknik és Lecsófőző fesztivál
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!