Lezárult a nővérszálló építése a nyíregyházi kórházban

Belföld, 2023.09.19

Lezárult az új nővérszálló építése a nyíregyházi kórházban, a másfél milliárd forint értékű beruházás projektzáró rendezvényét kedden tartották a gyógyintézményben.

Lezárult a nővérszálló építése a nyíregyházi kórházban A Nyíregyházi Jósa András Tagkórház területén, a régi infektológiai épület helyén kapott helyet a kétezer négyzetméter alapterületű, háromemeletes tömb, amely 118 egészségügyi dolgozónak biztosít lakhatást.

Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója elmondta, hogy a fejlesztés az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) irányítása és felügyelete alatt zajlott, a belső munkálatok teljes befejezésével év végére az egészségügyi szakdolgozók igénybe tudják venni az épületet.

A szállót döntően nővérek elszállásolására szeretnék használni, de itt helyeznek majd el más kollégákat, rezidenseket és fiatal, családos szakdolgozókat is, akik kényelmes, igényes, magas színvonalú, nagyon jó ár-érték arányú helyen lakhatnak - tette hozzá a főigazgató.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban 12,8 milliárd forint állt rendelkezésre ilyen fejlesztésekre, az ország tizenhárom gyógyintézményében tizenöt nővérszálló készült el - mondta Suba László, az OKFŐ észak-alföldi területi koordinációs osztályának vezetője.

A többek között Győrben, Egerben, Miskolcon és Székesfehérváron megvalósult beruházásokhoz Nyíregyháza is csatlakozott, a 2018 elején indult program az év végén fejeződik be - tette hozzá az osztályvezető.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere arról beszélt, hogy a nővérszálló az egészségügyi dolgozók munkahelyeinek megtartásában fog ellátni nagyon fontos feladatot.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Lezárult a nővérszálló építése a nyíregyházi kórházban Lezárult a nővérszálló építése a nyíregyházi kórházban Lezárult a nővérszálló építése a nyíregyházi kórházban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!