LMP: biztosítani kell, hogy a diákok visszatérhessenek az iskolába!

Belföld, 2021.02.10

Az LMP országgyűlési képviselője szerint sürgősen biztosítani kell a középiskolás diákok számára a visszatérést az iskolába, ezért Hohn Krisztina a tanárok mielőbbi beoltását sürgette a koronavírus ellen.

Az ellenzéki politikus szerdai, online sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy bár jó pár fiatalnak néhány hónap múlva érettségi vizsgát kell tennie, még nem tudható, hogy ez személyesen vagy az interneten történik.

Hozzátette: sem a diákok motivációjának, sem a szocializációjának nem tesz jót az elzártság, tizenéves korban ugyanis nemcsak a tudásanyag elsajátítása fontos, hanem a társas kapcsolatok is.

Szólt a pedagógusok évek óta elmaradó béremeléséről is. Közölte: az LMP ismét beterjeszti az Országgyűlés elé a diplomás bérminimumról szóló javaslatát, amely a garantált bérminimumhoz képest legalább akkora többletet biztosítana a felsőfokú végzettségűeknek, mint a minimálbér és a garantált bérminimum közötti különbség.

Jogszabályba kell foglalni, hogy a diplomával rendelkezők, a pedagógusok, a szociális dolgozók munkáját magasabb bérrel kell elismerni, hogy újra érték legyen a tudás, hogy újra érdemes legyen tanulni - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!