LMP: folyóink védelme csak együttműködésben lehetséges

Belföld, 2022.06.23

Összpárti együttműködésre van szükség a folyóink védelmében - mondta csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke.

Keresztes László Lóránt közölte: ezen összefogás érdekében készített egy politikainyilatkozat-tervezetet, a róla szóló, kilencpártinak tervezett egyeztetésen azonban csupán az ellenzéki frakciók vettek részt. Ennek ellenére bízik abban, hogy előterjesztését konszenzussal fogadja majd el a Ház - közölte. Nemcsak belpolitikai szinten hordozna üzenetet a nyilatkozat, hanem a szomszédos országok számára is jelzésértékű lehetne - emelte ki.

A Sajó hónapok óta erősen szennyeződik Szlovákiában, de a kezelésében a szlovák és a magyar kormány is passzív volt - mondta, hozzátéve: emiatt jogszabályokat is módosítani kellene, amihez elengedhetetlen a konszenzus.

Keresztes László Lóránt követelte, hogy a szlovák kormány fordítson forrásokat egy olyan szűrőberendezésre, amely megállítja a Sajó szennyezését, mert - fejtette ki - évek múlva csak így térhet vissza az élet a február óta erősen szennyeződő folyóba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!