LMP: fontos a főpolgármester népszavazási kezdeményezése

Belföld, 2021.07.28

A Karácsony Gergely főpolgármester által indított népszavazási kezdeményezés fontosságát hangsúlyozta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Az öt kérdés közül az álláskeresési járadék és a Fudan Egyetem témájával foglalkozva az ellenzéki politikus arról beszélt: elengedhetetlen, hogy 90-ről 270 napra emeljék az állástalanok juttatásának maximális tartamát.

Mint mondta, a koronavírus-járvány miatt sokan vesztették el az állásukat, és kerültek abba a méltatlan helyzetbe, hogy Európa legrövidebb ideig folyósított álláskeresési járadékát kapják.

Hangsúlyozta, hogy az ellenzéki pártok évek óta követelik a kifizetés maximális időtartamának emelését.

A Fudan Egyetemről szólva azt emelte ki: a budapesti campusért beáldozta a kormány a Diákvárost, miközben a fővárosban tanuló fiataloknak azzal kell számolniuk, hogy kevés a kollégiumi férőhely és drágák az albérletek.

Hozzátette, a téma nem csak a budapestiek ügye, már csak azért sem, mert a beruházást több mint 500 milliárd forintos hitelből finanszírozná a kormány, azaz az egyetem költségeit mindannyian fizetjük, de a hozadékát csak kevesek élvezik majd.

Pontosan tudjuk, hogy milyen nemzetbiztonsági kockázatokat rejt a kínai állammal való ilyen szoros együttműködés - jelentette ki, hozzátéve: politikai és gazdasági rizikót jelent Magyarország számára az a stabilitási záradék, amely vélhetően a megállapodás része lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!