LMP: sárgalapot kell mutatni a kormánynak!

Belföld, 2022.09.22

Az LMP szerint az Orbán-kormány semmit nem tett azért, hogy az ország fenntartható pályára álljon. Az ellenzéki párt ennek bemutatására törekszik a következő parlamenti ciklusban, azt is láttatni szeretné, hogy az LMP a zöld alternatíva, de a választókat is kéri, hogy mutassanak sárgalapot a kormánynak.

Ungár Péter társelnök csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az LMP vállalja a "fundamentalista zöld" címkét, amit a miniszterelnök a pártra aggatott, és a küzdelmet is. Emlékeztetett Orbán Viktor korábbi megnyilatkozására, miszerint jelenleg a fundamentalista zöldekkel kell harcolnia a kormánynak.

Bírálta a kabinetet, mert szerinte az ország az elmúlt tizenkét évben sokkal kitettebb lett a nemzetközi fosszilis iparnak, mind lehetne egy jó politika esetén. A kormány azonban megadóztatja a napelemeket és tiltja a szélenergia használatát - sérelmezte.

Kanász-Nagy Máté országgyűlési képviselő, az újpesti képviselőtestület egykori tagja a vasárnapi helyhatósági választások előtt arra kérte a kerületieket: mutassanak sárgalapot a kormánynak. Mondjanak egyértelmű nemet a rezsiemelő politikára, arra, hogy nem emelkednek a pedagógusbérek, az elszabadult inflációra vagy arra, hogy a kormány az önkormányzatokat büntetni.

Szerinte ezt pártja jelöltjének, Maholányi Zsoltnak a támogatásával tehetik meg a választók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!