Mager Andreához fordult Karácsony Gergely a hajléktalankórház ügyében

Belföld, 2021.03.30

A fővárosi hajléktalankórház ügyében a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez fordult levélben Budapest főpolgármestere, aki együttműködést vár a kormánytól az intézmény méltó elhelyezése érdekében.

Karácsony Gergely - a Főpolgármesteri Hivatal által kedden az MTI-hez is eljuttatott, Mager Andreának küldött - levelében kiemelte: a fővárosi hajléktalankórház a helyén marad, "onnan a járványhelyzet lecsengéséig, illetve addig, ameddig a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant, az ellátottaknak méltó elhelyezést a XIII. kerületi Szabolcs utcai épület helyett, el nem költözik".

Megvédik a legkiszolgáltatottabb emberek egészségét, emberi méltóságát, küzdenek a koronavírus-járvány ellen, óvják a budapesti kórházak teherbíróképességét - írta a főpolgármester, aki "hasonló világos állásfoglalásra" kéri a minisztert és a kormány tagjait is.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "az elmúlt kilenc hónapban mutatott kormányzati álláspont ellenére" még mindig bízik abban, hogy a kialakult helyzetet "az együttműködés és az együttérzés jegyében" sikerül rendezni: a hajléktalankórháznak méltó és alkalmas elhelyezést találnak a járványveszély elmúltával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!