Magyar munkaerő-piaci kvótát és vendégmunkás-stopot követel a Jobbik

Belföld, 2022.09.20

Magyar munkaerő-piaci kvóta és vendégmunkás-stop bevezetését kezdeményezi a Jobbik - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

A politikus arról beszélt: a Fidesz kormányzása idején két-háromszorosára, 80-90 ezerre emelkedett az Európai Unión (EU) kívülről "importált" dolgozók tábora, miközben százezres azon inaktív magyar polgárok száma, akik már kiestek a munkanélküli-ellátásból, s akiket átképzésekkel alkalmassá kellene tenni ezen állások betöltésére.

Ezért szerinte például arra volna szükség, hogy a kormányzat ne adjon vissza nem térítendő támogatást azon cégeknek, amelyeknél tíz százaléknál magasabb az EU-n kívüli munkavállalók aránya, valamint írják elő a magyar nyelv legalább alapfokú ismeretét a messzi országokból érkező munkavállalók számára.

A Fidesz szervezetten telepíti be a harmadik világból a munkaerőt - fogalmazott a jobbikos politikus, aki szerint ezzel a kormány egyszerre járul hozzá a bérszínvonal alacsonyan tartásához és a munkavállalók kiszolgáltatottságához.

Z. Kárpát Dániel jelezte: pártja a közeljövőben a parlament elé terjeszti javaslatcsomagját annak érdekében, hogy "egy tolerálható keret alá" szorítsák a külföldi munkavállalók számát Magyarországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!