"Magyarellenes" kampány ellen tiltakozik a Mi Hazánk

Belföld, 2019.01.18

A Mi Hazánk Mozgalom kampányt indít a "magyarellenes" Get real Hungary elnevezésű kezdeményezéssel szemben - jelentette be a párt elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László felidézte: a magánszemélyek által útjára indított "antimagyar" kampány keretében arra bíztatják az autósokat, hogy a történelmi Magyarországot ábrázoló felségjel matrica helyett, a "megcsonkított trianoni országot" ábrázoló matricát ragasszanak a járművükre.

Ugyancsak ilyen matricák árusítására bíztatják a kereskedőket, a többi között a benzinkutasokat is - emlékeztetett.

Úgy vélekedett: a történelmi Magyarország ábrázolása az autókon a nemzeti öntudatról, nemzeti büszkeségről szól. Nemzeti büszkeség nélkül nem lehetséges a nemzeti felemelkedés - hangzott el.

A Mi Hazánk felszólítja a benzinkutakat működtető társaságokat, illetve a boltosokat, hogy ne árusítsák a "magyarellenes" kampány keretében kiosztásra kerülő matricákat.

Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy el fogják torlaszolni szerte az országban azon benzinkutak bejáratát, amelyek a felszólítás ellenére mégis árulják a matricákat.

Elhangzott, hogy aktivistáik a történelmi Magyarországot ábrázoló "Mi Hazánk" feliratú matricákat fognak osztogatni az autósoknak az ellenkampány keretében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!