Március 15. - NGM: Fónagy János március 15. alkalmából állami kitüntetéseket adott át

Belföld, 2024.03.14

Fónagy János a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára csütörtökön állami kitüntetéseket adott át az 1848-as forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulója alkalmából - közölte az NGM az MTI-vel.

A közlemény idézte Fónagy Jánost, aki ünnepi köszöntőbeszédében kiemelte: "a hősöknek, a márciusi ifjaknak és a reformkor bátor országgyűlésének köszönhetjük azt a tapasztalatot, hogy ha egy nemzet tagjai tudnak egymásért tenni, egymásért harcolni és áldozatot hozni, akkor az a nemzet nagy dolgokra hivatott".

Az államtitkár hangsúlyozta, a reformkor és március 15. fényében gyakorlati értelmet kap a nemzeti önbecsülés és megerősítést, hogy eredményt hoz az egyenes gerinc.

Felhívta a figyelmet, hogy most, amikor Európa vészterhes időket él, szintén az a feladat, hogy megőrizzük és erősítsük szuverenitásunkat, fellendítsük a gazdaságot és megvédjük a magyar családokat, mivel a nemzet nem csak a múltat, de a jövő tervét is jelenti. A tervek valóra váltásához pedig munkára van szükség, következetes, kitartó napról-napra elvégzett munkára. Éppen ezért fontos minden olyan alkalom, amely lehetőséget biztosít azok elismerésére, akik munkájukkal, hivatásukkal hozzájárulnak Magyarország fejlődéséhez.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ünnepségén Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Drozdy Győző híradástechnikai szakmérnök. A Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését Bencze Antal a KE-VÍZ Építőipari Zrt. vezérigazgatója vehette át. A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését Gazsi Attila a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettese kapta meg.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át István László a balassagyarmati Kisiparosok és Vállalkozók Ipartestületének ügyvezető elnöke, Kalocsai Katalin a Magyar Posta Zrt. Humánerőforrás Főigazgatósága humánerőforrás-fejlesztési központvezetője, valamint Winkler Károly a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke.

Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Hegedűs Olivér Péter a HEGEDŰS Csőszerelvény és Fűtéstechnika Kft. ügyvezetője, Schefferné Kenedli Ilona a Magyar Posta Zrt. Nyugat-magyarországi Területi Igazgatóságának csoportvezetője, Sebők Imre az ASM Security Kft. ügyvezetője, Tóth Antal az Ipartestületek Országos Szövetsége országos elnökségi tagja, valamint Vojtela Gabriella a Magyar Posta Zrt. Humánerőforrás Gazdálkodási Központjának vezetője - olvasható az NGM közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!