Második világháborús repeszlőszert találtak az FKF szemétégetőjének salakterében

Belföld, 2024.03.14

Második világháborús eredetű 100 milliméteres repeszlőszert találtak az FKF Fővárosi Hulladékégető Mű salakterében - közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred hivatalos Facebook-oldalán csütörtökön.

A bejegyzésben olvasható: az FKF rákospalotai szemétégető üzem salakterében bukkantak a dolgozók a nagyméretű feltételezett robbanótestre.

A tűzszerész járőr parancsnoka megállapította, hogy egy második világháborús eredetű, szovjet gyártmányú 100 milliméteres repeszlőszer került elő.

Hozzátették: a robbanóeszköz pirotechnikai anyagot és gyújtószerkezetet sem tartalmazott, így az üres lőszertestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították a katonák.

Gajdos Milán főhadnagy, az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje az esettel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra: ha bárki feltételezett robbanóeszközre bukkan, azonnal értesítse a rendőrséget, és semmi esetre se próbálja meg kiemelni vagy elmozdítani azt a megtalálás helyéről, a saját és környezete biztonsága érdekében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!