Maszkviselés: A rendőrség elsődleges célja a megelőzés Csongrád-Csanád megyében

Belföld, 2020.08.15

A magyar emberek többségében betartják a maszkviselés szabályait, azonban a rendőrségnek néha büntetnie kellett Csongrád-Csanád megyében is. Kíváncsiak voltunk a pontos megyei számadatokra.

Maszk viselés Időnként szárnyra kapnak hírek, melyek szerint bizonyos üzletekben büntetnek az egyenruhások a kötelező maszkviselés hiánya miatt Szegeden, valamint Csongrád-Csanád megyében egyaránt. Kíváncsiak voltunk arra, hány esetben kellett a rendőröknek intézkedniük és szankciót alkalmazniuk megyénkben.

Ezzel kapcsolatban megkerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályát. Kérdésünkre, hogy az elmúlt időszakban milyen intézkedéseket kellett foganatosítaniuk a maszkviseléssel kapcsolatos ügyekben a főkapitányság munkatársainak, az alábbi választ adták:

Csongrád-Csanád megyében a rendőrök június 18-án 0 óra és augusztus 11-én 24 óra között a leggyakrabban a figyelmeztetés szankciójával éltek, 3 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, míg 9 alkalommal szabálysértési feljelentést tettek. A Kommunikációs Osztály érdeklődésünkre konkrét esetekről nem számolt be.

Hozzátették viszont, hogy a cél továbbra sem a büntetés, hanem a járvány terjedésének megelőzése, lassítása a korlátozások érvényre juttatásával.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!