MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Belföld, 2024.04.30

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az egynapos ünnepen várhatóan sokan kelnek majd útra, ezért a MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy indulás előtt az utasok tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről.

Érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban - írták, hozzátéve, hogy az utasforgalom szempontjából a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: kedden munka- és tanítási napra, szerdán munkaszüneti napra, csütörtökön ismét munka- és tanítási napra érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok május 1-jén zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően indulhatnak, illetve az ünnepnapi rendezvények idején egyes járatok terelve közlekednek - tették hozzá.

Május 1-jén a munkaszüneti napi menetrend szerint járnak a HÉV-járatok, bizonyos vonalakon ritkábban - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!