Barok Istvánról nevezné el az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolát a legendás testnevelőtanár egyik tanítványa

Belföld, 2024.05.15

Megható posztot osztott meg az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola egyik volt diákja, melyben felvetette az ötletet, hogy Szeged egyik legerősebb oktatási intézményét a tragikus gyorsasággal elhunyt legendás testnevelő tanárról, Barok Istvánról nevezzék el.

SZTE Barok István Mint arról portálunkon ma reggel beszámoltunk, Barok István sportújságíró és sportriporter súlyos, rövid ideig tartó betegségben elhunyt. A testnevelőtanár haláláról családja adott hírt Barok István közösségi oldalán.  

A volt kézilabda edzőt rengetegen szerették, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy egyik volt diákja felvetette, hogy az ismert testnevelőről nevezzék át az intézményt, amelyben közel négy évtizedet dolgozott.  

Mint arról portálunkon elsőként már beszámoltunk, az egyetem Báthory István erdélyi fejedelemről nevezné el az iskolát, amely azonban nem aratott osztatlan sikert.  

Egy volt diák ugyanakkor felvetett, hogy az intézmény felvehetné Barok István nevét, tekintettel az iskoláért tett áldozatos munkájáért. Mint írják, őrizze a "Ságvári" az Ő nevét örökké!

Legyen az iskola neve tehát SZTE Barok István Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola. Ettől a kezdeményezéstől Barok István bizonyosan könnyekig meghatódna, hiszen élete volt a "Ságvári", ahol 39 évet töltött el testnevelő tanárként.

Ön mit gondol a kezdeményezésről?  
(Webrádió)

Címkék

SZTE Barok István Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!