Még idén elkészülhet a Szent-Györgyi Albertet és Karikó Katalint ábrázoló festés

Belföld, 2023.12.17

Amennyiben az időjárás engedi, a Színes Város Csoport még az idén, ha lehet karácsony előtt végezne a Szent-Györgyi Albertet, valamint Karikó Katalint ábrázoló festéssel, amely a két Nobel-díjas tudóst örökíti meg a 17 emeletes magasházon.

Nobel-díjasok falfestés Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata úgy szeretné kifejezni háláját Szeged két kiemelkedő Nobel-díjas tudósának, hogy a képmásukat az újszegedi magasházon örökítik meg. Az önkormányzat az elismerés és a tisztelet jeleként festeti a két Nobel-díjas tudós portréját Szeged legmagasabb épületének, Bertalan híd felőli oldalára.  

Amennyiben az időjárás engedi, tehát a hőmérséklet nem süllyed nulla fok alá, szeretnék a festést még az idén befejezni, amelyre jó esély is mutatkozik. A mű elkészítésén több mint fél tucat, szombaton éppen 8 ember szorgoskodott.

A festés elkészítéséhez speciális projektort is bevetettek a szakemberek, amelyet az egyik közeli ház erkélyén helyezték el. Az autósok többször is megcsodálhatták a falra vetített látványos terveket.  

Talán hihetetlennek tűnhet, de a festés kedvező feltételek esetén akár fél évszázadon át is kitarthat, persze ez sok mindentől, főleg az időjárási tényezőktől függ. Szintén a Színes Város Csoportnak a köszönhetjük azt a csodálatos falfestményt is, amelyet a Székely sori tízemeletesre pingáltak fel augusztus végén és amely a Szeged múzsája nevet kapta.  

A látványos festés már láttatni engedi a két Nobel-díjas tudós arcmását, mi már nagyon várjuk a végeredményt. 
(Webrádió)

Galériánk

Nobel-díjasok falfestés Nobel-díjasok falfestés Nobel-díjasok falfestés
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!