Megújulnak Szeged karácsonyi fényei

Belföld, 2023.11.09

Megújul Szeged karácsonyi díszkivilágítása, amelyre szükség is van, hiszen a régiekben immár több mint 10 éve gyönyörködhetünk.

Kárász utca Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai megkezdték annak a nagy méretű fényhálóknak a felszerelését, amely új eleme a szegedi karácsonyi díszkivilágításnak. Mint Makrai László kérdésünkre elmondta, a fényháló egy összességében mintegy 10 km hosszú füzér, amelyet azokra a sodronyokra helyeznek fel, amelyek nyáron a napvitorlák megtartását szolgálják, ez azért is praktikus, mert így nem kell azokat leszerelni. A csillagokat imitáló, melegfehér fényű füzér mellett a Kárász utcán kihelyezésre kerül még 70 darab, 40 cm átmérőjű organikus gömb is, hasonló azokhoz, amelyeket a szegediek a Széchenyi téren már megcsodálhattak korábban. A vesszőből készített organikus gömböket Szeged fő sétáló utcájának különböző magasságaiban helyezik el, amelyek hideg fehér fényű ledeket kapnak.  

Mint Makrai László elmondta, a Kárász utcai díszek telepítése után következik Rudolfnak a fényszarvasnak a kihelyezése, valamint az SZTE Rektori hivatala elé kerül a már jól megszokott Mikulás is a rénszarvas szánnal, erre nagyjából november huszadika körül lehet számítani.  

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai jelenleg a Tisza Lajos körúton is végzik a fényfűzérek kihelyezését, amelyet azonban csak éjszaka tudnak megtenni.  

Az ügyvezető igazgató kérdésünkre ugyanakkor elmondta, hogy hamarosan a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkutat is téliesítik, a látványosság lekapcsolásának dátumát elsősorban a talajmenti fagyok határozzák meg, erre november közepén lehet számítani. Szeged többi szökőkútját a szakemberek mintegy 2 héttel ezelőtt már lefedték.  

A Kft. munkatársai ugyanakkor 60 ezer árvácskát ültettek ki, valamint 40 ezer tulipánhagymát is elhelyeztek, utóbbiakat a szegediek minden évben április végén, május elején csodálhatják meg, leginkább a Széchenyi téren.

Ugyanakkor folyamatos a falevelek összegyűjtése és a fűnyírás is, ahol még szükséges - zárta sorait az ügyvezető.
(Webrádió)

Galériánk

Kárász utca Kárász utca
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!