TV műsor

Megújult a gönci általános iskola

Belföld, 2019.05.22

Befejeződött a gönci Károlyi Gáspár Általános Iskola tanulói közösségi tereinek belső felújítása, a beruházást szerdán adták az abaúji városban.

Az eseményen Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárc azt mondta: 2010-hez képest az idén 606 milliárd forinttal többet fordít a kormány állami és uniós forrásból oktatásra, köznevelésre, az oktatási rendszerre, ebből a pénzből jelentős fejlesztések valósultak és valósulnak meg a köznevelési intézményekben.

Több mint 600 iskola újul meg az országban - tette hozzá -, kiemelve, hogy az elmúlt 30 évben nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint most. A 2014-ben elindított Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 158 projekt valósul meg országszerte, uszodák, tornatermek épültek és épülnek, informatikai eszközöket kaptak és kapnak az oktatási intézmények.

A gönci fejlesztés 136 millió forintba került - mondta Sölch Gellért.

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője megemlítette, hogy egykor ő is az iskola tanulója volt, és büszke erre.

Azt mondta: választókörzetében, Abaújban és Zemplénben az elmúlt években óvodák és iskolák 2,7 milliárd forintból korszerűsödtek, újultak meg.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!