Mélygarázs lehajtója épülhet a Nádor utcában

Belföld, 2021.06.25

Hetek óta tartanak a munkálatok az Oroszlán utcában, és részben a Nádor utcában. A beruházás előzménye, hogy az Oldies Szeged és a John Bull Pub vendéglátóhelyek bezártak, mert az ingatlanok tulajdonosa nagy átalakításokba kezdett.

A John Bull új helyen, a Kárász utcán nyitott újra.

A június 25-i városi közgyűlés egyik napirendi pontjának értelmében a LIMIT Invest Kft. , az Oroszlán utca 6. szám alatti épület tulajdonosa egyeztetést kezdeményezett a szegedi önkormányzattal egy szint alatti (lehajtó rámpa) létesítésével kapcsolatban. Ennek eredményeként az önkormányzat bizonyos feltételek kikötésével beleegyezett a beruházásba. A LIMIT Invest Kft. a területen már hetek óta komoly munkálatokat végez, ami többek között egy mélygarázs kialakítása miatt zajlik.

A tervezet szerint a rámpa építésére azért lesz szükség, mert a mélygarázsba ezen keresztül lehet majd behajtani. A lehajtó a Nádor utca felől lesz, ami egy elég szűk terület. Az előterjesztés kiemeli, hogy a közterületi rekonstrukció a Kelemen utca, Szent-Györgyi Albert tér, Oskola utca, Viktor Hugo utca által határolt épülettömbnél és környékén zajlik. A Szent-Györgyi Albert tér és Nádor utca közötti járdaszakasz teljes átalakítása várható, ezért az önkormányzat elvárja a beruházótól, hogy visszaállítsa az eredeti állapotokat a munkálatok után.

Az érintett terület nagysága 27500 négyzetméter, melynek rekonstrukciós tervét az önkormányzatnak jóvá kellett hagynia. Az önkormányzat a beruházás előnyének tartja, hogy a környéken javulnak majd a parkolási lehetőségek, több zöldfelületet alakítanak ki, és a járdák minősége is javulni fog. Ügyelni kell a területen lévő épületek épségére, és minimálisra kell csökkenteni a kivitelezés káros hatásait. A területen várhatóan változni fognak a gépjármű, kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételei is.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!