Menczer: Magyarország eredményes versenyt folytat a nemzetközi beruházásokért

Belföld, 2022.05.19

A biztonságnak, a politikai stabilitásnak, a jó infrastruktúrának és a szorgalmas embereknek köszönhetően Magyarország eredményesen vesz részt a nemzetközi beruházásokért folyó versenyben - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Bayer Hungária Kft. új irodájának avatásán csütörtökön Budapesten.

Menczer Tamás szerint ezt jelzi a gyógyszer- és vegyiparban és -kereskedelemben tevékenykedő Bayer Hungária Kft. által megvalósított beruházás is.

Hozzátette: a kormány gazdaságpolitikájának sikerét mutatja az is, hogy tavaly soha nem látott mértékben, 7,1 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye, illetve az idei első negyedévben elérte a 8,2 százalékot a növekedés mértéke.

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy a Bayer Hungária Kft.-éhez hasonló fejlesztések különösen fontosak olyan időszakban, amikor járvány- és háborús helyzet, energiaválság fenyegeti a világgazdaság működését.

Magyarország ugyanakkor bizonyította - mondta -, hogy ilyen körülmények között is képes a fejlődésre, hiszen megerősödve került ki a válsághelyzetekből. Ez annak is köszönhető, hogy nem a munkanélküliség finanszírozására, hanem a munkahelyteremtésre fordították a rendelkezésre álló forrásokat.

Mindennek eredményeképpen 2021-ben rekordévet zárt a magyar gazdaság. A 7,1 százalékos GDP-növekedés mellett 4,7 millióan, egymillióval többen dolgoznak, mint 2010-ben, az év során 1886 milliárd forintnyi új beruházás valósult meg és 119 milliárd euróra (45 700 milliárd forintra) nőtt a magyar gazdaság exportteljesítménye, ami a 35. legmagasabb érték a világon - részletezte Menczer Tamás.

Hozzáfűzte, hogy a Magyarországon tradicionális ágazatnak számító gyógyszergyártás teljesítménye az elmúlt évben meghaladta az ezer milliárd forintot, és a szektor 35 ezer embernek ad munkát.

Hangoztatta, hogy a magyar emberek is támogatják a kormány gazdaságpolitikáját, hiszen immár negyedik alkalommal szavaztak kétharmados többséget a kormánypártoknak.

Vagyis támogatják a kormánynak azon törekvését is, hogy Magyarország maradjon ki az orosz-ukrán háborúból, illetve hogy a kormány ne járuljon hozzá semmilyen olyan döntéshez, amely veszélyezteti Magyarország energiaellátását - mondta Menczer Tamás.

Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezetője az irodaavatón hangsúlyozta, hogy a 600 munkavállalót foglalkoztató társaság az elmúlt évben 90 milliárd forintnyi árbevételt ért el. Idényszerűen további 150-200 embernek adnak munkát.

Az új 2800 négyzetméter alapterületű iroda a XI. kerületi Dombovári úti BudaPart City irodaházban kapott helyet.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!