Mezőkövesden elkészült a Volánbusz új autóbusz-állomása

Belföld, 2023.12.15

Mezőkövesden elkészült a Volánbusz új autóbusz-állomása - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A Mezőkövesd-Bükkzsérc kerékpárút kialakítása és a mezőkövesdi közösségi közlekedés fejlesztése című, a Terület- és településfejlesztési operatív programban Mezőkövesd önkormányzatának konzorciumi vezetésével benyújtott, eredményes pályázatnak köszönhetően a Volánbusz 465 millió forint támogatással és 243,5 millió forint saját forrásból épített új autóbusz-állomást a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei városban, a vasútállomás mellett.

Az egykori MÁV utasellátó helyén létesült, kétszintes, 383 négyzetméter alapterületű épület utasforgalmi része akadálymentes, klimatizált váróteremmel, információs szolgálattal, pénztárral, az utasváróban elektronikus utastájékoztató táblával december 10-én állt az utasok szolgálatába.

Az új autóbusz-állomáson 2 csuklós és 6 szóló fedett kocsiállást, valamint egy fedetlen, szóló kocsiállást alakítottak ki. Ezen felül parkoló épült 7 autóbusz, 7 szolgálati személygépjármű és 2 mozgáskorlátozott jármű számára, valamint kialakítottak egy 28 férőhelyes P+R parkolót is.

Kiemelték, hogy az állomás üzembe helyezésével megváltoztak a távolsági és regionális autóbuszjáratok útvonalai. A Mezőkövesdet érintő helyközi autóbuszjáratok többsége közvetlenül a vasútállomás mellett kialakított új autóbusz-állomásról indul, illetve oda érkezik. A menetrend módosítása következtében a Mezőkövesd vonzáskörzetében elhelyezkedő települések szinte mindegyikéről közvetlenül elérhetővé vált a vasútállomás, így lényegesen egyszerűbb az eljutás Budapest, illetve Miskolc-Nyíregyháza irányába a busz-vonat kombinált utazást választók számára.

A helyi autóbuszjáratok menetrendje ugyanakkor nem változott - jelezték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!