Mi Hazánk: meg kell akadályozni a globális pandémia-szerződés megszületését

Belföld, 2023.05.23

A magyar kormány akadályozza meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által előkészített pandémia-világszerződés elfogadását, vagy azt, hogy a megállapodást Magyarország magára nézve kötelezőnek ismerje el! - sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.

Közölte: pártja a tervezett globális megállapodást "az emberi szabadság és a nemzeti szuverenitás elleni támadásként értékeli", és akkor is elvártja a kormányzattól, hogy álljon ellen e kérdésben, ha annak korábbi covid-politikája "élen járt az értelmetlen lezárásokban", és azzal fenyegettek embereket, hogy elvesztik állásukat, ha nem adatják be maguknak a koronavírus elleni vakcinát.

A politikus arról beszélt: a WHO tavaly jelentette be, hogy globális pandémia-megállapodást tervez, az első nyilvánosságra került szövegváltozat szerint pedig a részes államok számára előírnák, hogy jelentsék a szervezet egyik testületének, ha "valaki megkérdőjelezi a WHO által javasolt egészségügyi megoldásokat", köztük a vakcinákat.

Elvárjuk a kormánytól, hogy a globális nagytőke lobbijával szemben a magyar emberek szabadsága mellett álljon ki - fogalmazott Dúró Dóra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!