Milyen falikép illik a hálószobába?

Belföld, 2020.11.22

Sokan kedvelik a művészi alkotásokat a lakás dekorációjában, mivel akár egyetlen jól eltalált faliképpel is meg lehet adni a helyiség alaphangulatát, vagy magasabb szintre lehet emelni a dekorációt.

Falikép A hálószoba a lakás egy különleges helye, általában nem tartózkodunk sokat benne, de fontos része a napi rutinnak, és egyáltalán nem mindegy, hogyan van berendezve, milyen a dekorációja. Ebben az írásban azt mutatjuk meg, milyen falikép illik leginkább a hálószobába.

Hogyan válasszon megfelelő faliképet a hálószobához?

Korábban a vászonképek, főként a művészek által festettek szinte megfizethetetlenek voltak az átlagember számára. Ma már a nyomtatott vászonképek kedvező áron beszerezhetők, így a népszerűségük is jelentősen megnövekedett. A helyiségbe illő falikép kiválasztásának mindössze néhány egyszerű lépése van.

Színséma kiválasztása

A falikép színeinek illeszkedniük kell a helyiség hangulatához, összhangban kell lenniük a drapériák, szőnyegek, bútorok, függönyök és az egyéb dekorációs elemek színeivel. Válasszon inkább hideg színeket, amelyek megnyugtatóak, a meleg színek inkább az aktívabb helyiségekbe illenek. A hálószobában a világításnak is jelentős szerepe van, lehet, hogy a háló sötét, épp csak hangulatvilágítás van. Egy világos tónusú kép egy sötét szobában egészen biztosan magára vonja a figyelmet.

Stílus kiválasztása

Ami a stílusokat illeti, nagyon sokféle lehetőség áll rendelkezésre. Választhat városok, természeti képek, virágok, egzotikus növények és állatok, térképek, absztrakt ábrázolások és egyéb stílusok közül. Fontos, hogy ezek legyenek harmóniában a hálószoba hangulatával. Egy modern szobába nem illik egy keleties hangulatú kép, egy vintage stílusú szobába pedig nem passzol egy absztrakt falikép. Ne abból induljon ki, mennyire tetszik Önnek egy falikép, ha nem a hálószobába, akkor találjon neki más helyet a lakásban, ne rontsa el a háló hangulatát.

Kép kiválasztása

A hálószobába nyugalmat árasztó kép illik, és a többi dekorációnak is ezt a célt kell szolgálnia. Olyan képet válasszon, amelyet szívesen néz elalvás előtt.  

Elhelyezés

A hálószobában lévő felületek közül ki kell választani azt, ahová a képet szánja. Mérje meg ezt a falat és olyan képet válasszon, amely nem túl nagy, de nem is veszik el a nagy felületen. Szerencsére ugyanabból a képből is általában több méret közül választhat.

Ha a képet az ágy fölött helyezi el, akkor lefekvés után már nem látja, ezért sok esetben szerencsésebb az ággyal szemben lévő falfelületre tenni a képet. Ebben az esetben elalvás előtt még gyönyörködhet a műalkotásban, ami akár segítheti az elalvást.

Egy több részből álló vászonkép is jó megoldás lehet, ilyenkor fontos az elemek elrendezése.  

Nézzen szét tapetaposzter.hu Poszter specialista webáruházban, és találja meg a legmegfelelőbb faliképet!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!