Milyen napellenzőt válasszunk?

Belföld, 2019.07.22

Végre itt a nyár, így már nem sok időnk maradt gondolkodni azon, hogy szükség van-e a napellenzőre, és ha igen, milyet érdemes választani. Nézzük át röviden, hogy miből lehetválogatni.

Redőny, napellenzők A redony-napellenzok.hu oldal, ahogy a neve is mutatja, árnyékolók tekintetében meglehetősen széles választékot tudhat magáénak. Ezek között könnyedén megtalálhatjuk azt a napellenzőt, amire szükségünk van. Válogathatunk manuális, illetve motoros darabok közül is. Ezekre az árnyékolókra a könyökkaros megoldás a jellemző, így bátran felszerelhetőek homlokzatra, szarufára és mennyezetre egyaránt. Alapvetően a motoros és a manuális között a mozgatásukban adódik a legfontosabb különbség. Ebből kifolyólag lehetnek kézi vezérlésűek és motoros kialakításúak egyaránt. A manuális esetében egy kézi hajtókar segítségével tekerhetjük ki és be a napellenzőt, míg a motorosnál ugyanez egy távirányító segítségével lehetséges.

Vezérlés

Ahogy fentebb már említettük, kétféle működtetési móddal rendelkezik, azaz az igényektől függően választható a vezérlés módja. Ha inkább a kézi vezérlés a szimpatikusabb, akkor annak alapfelszereltsége egy megfelelő hosszúságú hajtókar, ami abban segít, hogy könnyedén, minden nehézség nélkül kezelhessük a napellenzőt, azaz ki-, illetve betekerhessük azt. Ha inkább a motoros napellenző a szimpatikusabb, akkor egy NHK motor kerül a szerkezethez, ami roppant hatékony, de ha a szükség úgy hozza - mondjuk áramszünet esetén -, akkor kézi vezérléssel is tökéletesen használható. A motoros verzió választása esetén rendelkezésre áll egy olyan lehetőség, hogy ha igény van rá, akkor kiegészítésként kérhetünk bele egy szél- vagy rezgésérzékelőnek nevezett opciót. Ez meglehetősen hasznos, főleg, ha kitekerve hagyjuk a napellenzőt, és felügyelet nélkül marad, mert ez az érzékelő úgy van beállítva, hogy reagáljon egy bizonyos nagyságú szélre. Amennyiben ezt érzékeli, akkor magától betekeri a napellenzőt, hogy megvédje az időjárásból eredő károktól.

Napellenző méretek

A napellenzők többféle méretekben kaphatóak, akár kinyúlásról, akár a szélességről beszélünk. A rendelhető legkisebb kinyúlás 1,5 méteres, míg a kapható legnagyobb 3,5 métert tesz ki. Ugyanígy a rendelhető szélesség tekintetében is nagy különbségek vannak, hiszen a 2 méteres hossztól egészen az 5 méterig minden elérhető. Minden hossznak, kinyúlásnak és vezérlésnek külön költsége van, így érdemes a redony-napellenzok.hu oldalon tájékozódni. A napellenző ponyvájának a mintája is nagyon sokféle lehet, amit általában a helyszíni
felmérés során ki is lehet választani.

Ha megbízható és mobil árnyékolásra vágyunk, akkor bátran válasszunk napellenzőt, mert ez az igazán jó megoldás.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!