Minden a halászléről szólt a hétvégén Szegeden

Belföld, 2022.09.05

Két év kényszerszünet után ismét megrendezték a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált Szegeden, amely a hagyományokhoz híven a Tisza két partján került megrendezére.

XXV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál
Már napokkal a rendezvény előtt tudni lehetett, hogy közeleg a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál időpontja, hiszen a rondellára kikerült Frank Sándor egyik hatalmas óriásbográcsa, amelyek közül a legnagyobb 3000 literes. A háromnapos seregszemlén csak az nem járt jól, aki nem szereti halételeket, hiszen a szokványos halászlé mellett sült halak, pontypatkó, harcsapaprikás, sőt még haltepertő is várta az érdeklődőket.  

A tiszai halászlé hungarikum és mint az ötletgazda és főszervező Frank Sándor Venes-díjas mesterszakács korábban már elmondta, a kiváló szegedi halászlé titka a minőségi alapanyagok mellett persze az, hogy többféle hal csontját felhasználva készítik el az alaplevet, amelybe alapos passzírozást követően főzik bele a filézett halat.  

A szombati nap hagyományosan legsikeresebb programja az, amikor vállalatok, családok, illetve baráti társaságok készítik el a szegedi hallevet, ki-ki számot adva saját főzőtudományáról. Az eseménynek hosszú évek óta a Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman ad otthont, ahol olyan helyi cégek jöttek össze egy kis kötetlen együttlétre, mint többek között a Florin, a Givaudan vagy a Zengő Alföld Kft.  

Szeged két legismertebb jótékonysági szervezete, a Rotary, valamint a Szeged Első Lions Club tagjai a korábbi évekhez hasonlóan ismét együtt főzték a halászlevet és sütötték a halat, a végeredményt pedig egy hatalmas sátor alatt fogyaszthatták el a résztvevők.  

Az idén 25. alkalommal megrendezett Nemzetközi Tisza Halászléfesztivál egyik legsikeresebb betétprogramja sem maradhatott el, a Rotary Club Szeged Dóm szervezésében több mint 5000 gumikacsa indult utnak a Tiszán, hogy egy jó ügyet támogasson. A jótékonysági szervezet a kacsajegyek értékesítéséből befolyt pénzből idén is a Gift of Life - Ajándékozz életet! projektet támogatja, amely szívfejlődési rendellenességgel született gyermekeknek biztosít lehetőséget életmentő szívműtéthez.  

Egyébként olyan bátor is akadt, aki vegán "hallatlanlét" főzött bográcsban, mint megtudtuk a halat ebben az esetben padlizsán helyettesítette. A húsmentes hallé is nagyon finom volt, vegánoknak szívből ajánljuk.

(Webrádió)

Címkék

XXV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Rotary Szeged Első Lions Club
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!