TV műsor

Négysávos lesz a 37-es út egy újabb szakasza

Belföld, 2020.10.05

Négysávossá bővítik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 37-es számú főút Gesztely és Szerencs közötti 19 kilométeres szakaszát, a beruházás több mint 35 milliárd forintba kerül - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Szerencsen, sajtótájékoztatón.

Négysávos lesz a 37-es út egy újabb szakasza Az útépítés a jövő évben kezdődik meg.

A 37-es út Miskolc-Gesztely közötti szakaszát már korábban négysávosították.

A szakminiszter hangsúlyozta: a kormány azon dolgozik, hogy a közutak az ország minden részében a nemzetközi hálózatba kapcsolódóak, európai színvonalúak legyenek. A Modern Városok Programban a megyei jogú városokkal megkötött megállapodásokban az első kívánságként szerepelt a közúti kapcsolatok javítása - tette hozzá.

A miniszter kiemelte: 2025-re a települések háromnegyede 30 perces közelségben lesz egy négysávos úthoz.

Palkovics László azt mondta: a kormány a jövőben is megbízható szövetségese kíván lenni a szerencsieknek abban, hogy életminőségük és életlehetőségeik tovább javuljanak.

A sajtótájékoztatón Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, aki az október 11-i időközi választáson méreti meg magát, elmondta: a térség településeinek kulcsfontosságú lesz az út megépítése, mivel Miskolc jobb elérhetőségével közelebb kerülnek a folyamatosan bővülő gyorsforgalmi hálózathoz.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Négysávos lesz a 37-es út egy újabb szakasza Négysávos lesz a 37-es út egy újabb szakasza
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!