Nobel-díj - Gratuláló könyvben köszönthetik a szegediek Karikó Katalint

Belföld, 2023.10.02

A városháza előcsarnokában gratuláló könyvben köszönthetik keddtől a szegediek Karikó Katalint, akinek Drew Weissmannal megosztva ítélték oda az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért - tájékoztatta az önkormányzat hétfőn az MTI-t.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat - Szegedi Tudományegyetem A közlemény szerint a város vezetése minden szegedi polgár nevében gratulál Karikó Katalin biokémikusnak, Szeged díszpolgárának az orvosi-élettani Nobel-díjhoz.

Karikó Katalin a fantasztikus felfedezésével - amely lehetővé tette egy hatékony mRNS-alapú vakcina kifejlesztését a Covid-19 ellen - százmilliók életét mentette meg a világon. Karikó Katalin felfedezésével méltán érdemelte ki a legrangosabb tudományos kitüntetést, a Nobel-díjat, és tette világhírűvé Szegedet.

Szeged önkormányzata hálája jeléül kedd déltől gratuláló könyvet helyez el a városháza előcsarnokában, amelyet minden szegedi polgár aláírhat. A könyvet Szeged városa eljuttatja majd a Nobel-díjas Karikó Katalinnak - áll a közleményben.
(MTI)

Galériánk

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat - Szegedi Tudományegyetem Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat - Szegedi Tudományegyetem Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat - Szegedi Tudományegyetem Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat - Szegedi Tudományegyetem Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat - Szegedi Tudományegyetem
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!