OGY - Hétfőn rendkívüli ülést tart a Ház

Belföld, 2022.08.04

Rendkívüli ülést tart hétfőn az Országgyűlés az ellenzéki pártok kezdeményezésére, a katatörvény miatt.  

A Momentum MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint az ülésre augusztus 8-án egy órakor kerül sor.

Arról tájékoztattak: az ellenzéki pártokkal közösen azt kezdeményezték, hogy az Országgyűlés még hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt és a kormány segítse meg a megélhetési válság miatt bajba jutott embereket úgy, hogy a kormánypártok elfogadják az ellenzékiek módosító javaslatait.

Közlésük szerint azonban egyértelművé vált, hogy "a Fidesznek semennyire sem számít a magyar emberek, családok sorsa, hiszen Kocsis Máté - Fidesz-frakcióvezető - előre jelezte, hogy pártja nem fog részt venni a rendkívüli ülésen".

Az ülés előzetes napirendjén - a napirend előtti felszólalásokat követően - interpellációk, azonnali kérdések és kérdések is szerepelnek, valamint határozatképesség esetén több ellenzéki előterjesztést is megtárgyalnának.

A többi között a rezsiemelés megszüntetéséről, a lakóépületek szigeteléséről, az élelmiszerválság leküzdéséről, a klímabérlet bevezetéséről, valamint az egyes termékek áfamenetességéről szóló javaslatokat terjesztett a Ház elé az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!