OGY - Krónika 10. rész (napirend után)

Belföld, 2021.06.15

Napirend utáni felszólalásokkal zárta a nyári szünet előtti utolsó ülésnapját kedden délután az Országgyűlés.



Napirend után



A dunaújvárosi vasmű problémáiról beszélt napirend utáni felszólalásában Kálló Gergely (Jobbik), azt kérdezve: nyugodt-e a nyári szünetet kezdő képviselőtársainak lelkiismerete ebben az ügyben.

Frakciótársa, Potocskáné Kőrösi Anita annak a véleményének adott hangot, hogy a kormányoldal számára a vidék nem fontos, ezért sem dolgoztak ki komplex stratégiát annak támogatására, miközben teljes társadalmi osztályokat szítanak egymás ellen.

Az észak-vasiaknak mondott köszönetet Ágh Péter (Fidesz) azért az összefogásért, amellyel sikerült legyőzni a koronavírus-járvány harmadik hullámát is.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt vetette fel, mennyire képviseli a nemzeti érdeket, hogy - például az útüzemeltetés koncesszióba adásával - egy "kipróbált rossz modellt" hozna vissza a kormány, vagy amikor brutális mértékű beruházási hitelekkel adósítaná el az országot.

Varga-Damm Andrea (független) közölte: a parlament tavaszi ülésszakának végén elmaradt a koronavírus-szabályok egységesítése, például a tíz nap pótszabadságra jogosultak körének logikus egyértelműsítése.

Steinmetz Ádám (Jobbik) azt kifogásolta, hogy a 2022-es költségvetéshez fűzött 1100-nál több ellenzéki módosító indítvány közül egyet sem támogatott a kormányoldal, így nem erősítik a marcali kórházat, nem vásárolják vissza a balatonboglári borászatot és nem fejlődik a Budapest-Balaton kerékpárút, kormányzati kommunikációra viszont jut pénz.



Az elnöklő Latorcai János lezárta az Országgyűlés tavaszi ülésszakának utolsó ülését és megköszönte a parlamentben dolgozók munkáját.

Jelezte: az őszi ülésszak első ülésére várhatóan szeptemberben kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!