OGY - Krónika 11. rész (tárgysorozatba-vételi kérelmek, napirend után)

Belföld, 2019.11.04

Az Országgyűlés öt ellenzéki javaslat napirendre vételéről tárgyalt a hétfői ülésnap végén, majd napirend utáni felszólalásokkal fejezte be munkáját.



Ellenzéki tárgysorozatba-vételi kérelmek


Elsőként Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke érvelt amellett, hogy az Országgyűlés tárgyaljon a tervezett Budapest-Belgrád vasútvonal építésének és finanszírozásának leállításáról.

Ezt követően szintén Keresztes László Lóránt volt az előadója annak az indítványnak, amely a paksi atomerőmű bővítését kívánja megakadályozni.

A Demokratikus Koalíció nevében Arató Gergely ismertette azt a kezdeményezésüket, amely az illegitim módon létrejövő félkatonai szervezetek létrehozása ellen kíván kiállni egy határozati javaslat formájában.

A jobbikos Bencsik János bejelentette, ismét napirendre kívánják venni azt a javaslatukat, amely lehetővé tenné az állami kitüntetések visszavételét azoktól, akik arra érdemtelenné váltak.

Végül frakciótársa, Potocskáné Kőrösi Anita kérte annak az indítványnak a tárgyalását, amely növelné az állatkínzás büntetési tételeit.

A parlament kedden szavaz ezekről a kérelmekről.


Napirend után


A napirendi pontok tárgyalását követően Rig Lajos (Jobbik) az SMA-izomsorvadásos betegségben szenvedők kezelésének nagyobb mértékű állami támogatását sürgette, egyebek mellett egy új alap létrehozásával.

Hajdu László (DK) a mindenszentek és halottak napja alkalmából rendezett rákospalotai rendezvényekre emlékezett.

Keresztes László Lóránt arról beszélt, hogy a kormány magára hagyta Pécset.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) az 1956. november 4-i szovjet megszállást idézte fel.

Frakciótársa, Magyar Zoltán elmondta, a kormány visszaél az uniós agrártámogatásokkal, azokból ugyanis a tőkés nagybirtokosokat támogatja.


Az ülést vezető Jakab István lezárta az ülésnapot. Az Országgyűlés kedden folytatja munkáját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!