Okoslabor épül az ELTE kémiai intézetében

Belföld, 2023.06.22

Mesterséges intelligenciával és a legkorszerűbb technológiákkal felszerelt kémiai oktatólaboratórium épül uniós támogatásból az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kémiai intézetében - tudatta az ELTE csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: az ELTE eddigi legnagyobb kémiai beruházása a SuperSmartLab, ahol 2024-től vegyészeket és kémiatanárokat képeznek. A hallgatókat "kiterjesztettvalóság-technika" segíti majd, saját okoseszközeiken sajátíthatják el a tananyagot beágyazott, magyarázó médiatartalmakkal.

A közleményben idézték Kacskovics Imrét, az ELTE Természettudományi Karának dékánját, aki azt mondta, olyan szakembereket képeznek, akik "a modern kémia elveit a smart technológiákkal ötvözve képesek lesznek innovatív megoldásokat találni korunk tudományos kihívásaira". Jelezte, hogy az ELTE Super Smart Lab projektjébe szívesen bevonják "a meghatározó vállalati szereplőket, befektetőket is".

A Gyakorlatorientált felsőfokú képzés infrastrukturális és készségfejlesztés az ELTE-n elnevezésű, több mint 3,2 milliárd forintos projekt 2022 áprilisában indult a Széchenyi Terv Plusz programban és várhatóan 2026 áprilisáig megvalósul, ennek része a labor, amelyet várhatóan 2024-ben adnak át. A beruházást az EU Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközéből finanszírozzák - közölte az ELTE.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!