TV műsor

Orbán Viktor megkoszorúzta a magyarországi németség elűzésének emléktábláját Budaörsön

Belföld, 2021.01.19

Orbán Viktor miniszterelnök Ritter Imrével, a magyarországi németek országgyűlési képviselőjével közösen megkoszorúzta a magyarországi németek elhurcolásának emléktábláját a budaörsi vasútállomáson - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor megkoszorúzta a magyarországi németség elűzésének emléktábláját Budaörsön A kedd reggeli koszorúzásról Orbán Viktor a közösségi oldalán is megemlékezett, és ezt írta bejegyzése alá: "A magyarországi németek elűzetésének 75. évfordulója. Kegyelet az áldozatoknak. Méltó emlékezet a szenvedőknek".

A magyar Országgyűlés döntése értelmében 2013 óta január 19-e a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja, amely hivatalos állami megemlékezésnek számít.

A kitelepítés 1946. január 19-én kezdődött, az első vonat Budaörsről indult.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Orbán Viktor megkoszorúzta a magyarországi németség elűzésének emléktábláját Budaörsön Orbán Viktor megkoszorúzta a magyarországi németség elűzésének emléktábláját Budaörsön Orbán Viktor megkoszorúzta a magyarországi németség elűzésének emléktábláját Budaörsön Orbán Viktor megkoszorúzta a magyarországi németség elűzésének emléktábláját Budaörsön
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!