Papírszívecskék figyelmeztetnek a Dóm téren arra, hogy több szakma az ellehetetlenülés szélre sodródott

Belföld, 2021.04.06

Figyelemfelkeltésnek és lelki támogatásnak szánta akcióját Farkas Gyöngyi kéz- és lábápoló műkörömépítő, aki papírszíveket helyezett ki a Dóm tér árkádjának egyik oszlopára. Akciója nagy sikert aratott, így a vállalkozó bízik abban, hogy az illetékesek meghallják több nehéz helyzetbe került segélykiáltását.

Dóm szivecske
Olyan szakmák neveit írta Farkas Gyöngyi a szívecskékre, melyek különösen megszenvedik a koronavírus-járvány gazdasági következményeit. Vannak olyan szakmák, melyek képviselői 5 hete nem dolgozhatnak a kormány korlátozó intézkedései következtében, de több vállalkozás már november óta csak vergődik, hiszen lassan 5 hónapja vannak tétlenségre ítélve. Sokak támogatják a kezdeményezést, ami azt is jelzi, hogy nagyon komoly az igény a nyitásra mind a vállalkozók, mind a szolgáltatásokat nélkülözni kénytelen vendégek részéről.

A rózsaszín szívecskék képe mellé a következő szöveget írta Farkas Gyöngyi a facebook bejegyzéséhez: “A mai nappal elindítottam a “SZÍVESEN DOLGOZNÁNK MÁR ÚJRA” mozgalmat. Sokat tűnődtem, mivel is tudnám lelkileg támogatni kissé azokat, akik a covid miatti helyzetben hosszabb-rövidebb ideje nem dolgozhatnak és így bevétel nélkül maradtak. Azt hiszem aki ismer tudja, hogy gyűjtök mindent, ami a természetben előfordul és szív alakú, így nem is volt kérdés számomra, hogy valami szíves dologgal rukkoljak elő. Az elmúlt egy év rendesen megtépázta az életünket és itt nem csak a pénztárcánkra gondolok. A lelki károk talán még nagyobbak, de tény, hogy a kettő szorosan összefügg. Rengeteg ember veszítette, vagy veszíti el épp most a munkáját és vele együtt a megélhetését. Kezdődött a sor a vendéglátósokkal. Nekem is van a családban és az ismeretségben is több ilyen személy, és eszméletlen amit ők átélnek az elmúlt egy évben. Aztán a turisztika, majd most mi kisvállalkozók. Én ugye csak a magam nevében nyilatkozhatok, mint kéz- és lábápoló, műkörömépítő.”

Farkas Gyöngyi megkeresésünkre elmondta, nem pusztán arról van szó, hogy a korlátozó intézkedések miatt nem jutnak bevételhez bizonyos szakmák képviselői, hanem arról is, hogy az emberek pénztárcája egyre vékonyabb, így kevesebbet költenek olyan szolgáltatásokra, melyek nem létszükségleteket elégítenek ki. Érzik ezt a fodrászok, műkörmösök, vendéglátósok, a boltosok, de a turisztikai ágazatok és különböző kulturális területek képviselői is szembesültek azzal, hogy egyre fogy az emberek pénze, és sokan már a tartalékaikat is felélték.

A vállalkozások sajnos nem kapnak elegendő támogatást a kormánytól, ezért többen már bedobták a törülközőt, és azoknak se lesz könnyű, akik még kitartanak. A vállalkozó bízik abban, hogy a fokozatos nyitás következtében napokon belül újraindulhatnak bizonyos szakmák, így a fodrászok, lábápolók, és a szépségipar más képviselői is végre levegőhöz jutnak. Farkas Gyöngyi azonban azok helyzetére is fel szeretné hívni a figyelmet, akik számára egyelőre csak szép álom, hogy újra dolgozhatnak.

Ilyenek például a vendéglátósok, színészek, könyvtárosok, művelődési intézmények dolgozói. Ezért helyezett ki üres szíveket, melyekre e szakmák képviselői felírhatják az üzeneteiket. A szegedi vállalkozó ugyanis a figyelemfelkeltés mellett egy kis lelki segítséget is szeretne nyújtani azoknak, akik önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültek. Bízik abban, hogy kitartással, összetartással úrrá lehetünk a nehézségeken, és rövidesen mindenki dolgozhat, akiknek már nagyon hiányoznak a munkás hétköznapok.
(Webrádió)

Címkék

Dóm Papírszívecske Farkas Gyöngyi

Galériánk

Dóm szivecske Dóm szivecske Dóm szivecske Dóm szivecske
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!