Párbeszéd: a kormánypártok nemet mondtak a miniszteri és képviselői fizetések csökkentésére

Belföld, 2022.09.26

A kormánypártok nemet mondtak a miniszteri és képviselői fizetések csökkentésére, valamint a kilakoltatások felfüggesztésére - fogalmaztak a Párbeszéd politikusai hétfői online sajtótájékoztatójukon.

A Párbeszéd a miniszteri, államtitkári és képviselői fizetések 20 százalékos csökkentéséről szóló javaslatát a fideszes és a KDNP-s képviselők - hozzászólás nélkül - szavazták le a parlament igazságügyi bizottságának hétfői ülésén - ismertette Szabó Tímea frakcióvezető.

"Nem való, hogy ilyen időkben, miközben drasztikusan emelkedik az élelmiszerek, a gáz és az áram ára, a politikusok dőzsöljenek, míg az emberek szenvednek" - fogalmazott, hozzátéve, a politikusoknak is szolidaritást kell vállalniuk az emberekkel. "Ők is érezték, hogy kínos ez az egész kérdés, inkább nem szóltak hozzá, és nemmel szavaztak" - mondta.

Jámbor András országgyűlési képviselő beszámolója szerint, szintén leszavazta a bizottság a Párbeszéd eseti vizsgálóbizottság felállítására irányuló javaslatát a végrehajtói kar ügyeinek átnézésére.

A politikus elmondta, az elmúlt héten több eset is igazolta, hogy szükség lenne egy ilyen vizsgálóbizottság létrehozására. Az elmúlt 30 évben számtalan olyan ügy volt, amikor felmerült, hogy a végrehajtók eljárása kétséges volt - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint a bírósági végrehajtásról szóló törvény "átnézésre, végrehajtásra" szorul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!