Plakátautóval hívja fel a figyelmet az infláció szerintük valódi okára a Momentum

Belföld, 2023.10.26

A Momentum tervei szerint minden 10 ezer főnél népesebb városba szeretnének eljutni Magyarországon azzal a különleges plakátautóval, amelyen Orbán Viktor látható. Az ellenzéki párt véleménye szerint ugyanis többek között a kormányfő tehető felelőssé a hazánkban elszabadult árnövekedés miatt.

Momentum plakátautó Mint Mihálik Edvin tanácsnok, önkormányzati képviselő a szegedi Városháza előtt szerda délután megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, nem csak az orosz-ukrán háború miatt jelentős az infláció mértéke Magyarországon, hanem a helyzetet tovább nehezíti Orbán Viktor rossz politikája is. A magyarok "Fidesz felárat" fizetnek minden egyes vásárlásnál, banki tranzakciónál - tette hozzá a politikus. A képviselő szerint ugyanis az Orbán Viktor, illetve a kormány által hozott, nem megfelelő döntések jelentősen hozzájárulnak a magas inflációs rátához. Nem a háború és nem is a brüsszeli szankciók az okai a pénzromlásnak, hanem mert a kormány olyan intézkedéseket hozott a válsághelyzetre reagálva, amelyek ezt a helyzetet súlyosbították - tette hozzá Mihálik. A tanácsnok ugyanakkor elmondta, erről plakátok, kiadványok és most már plakátautó formájában is tájékoztatni szeretnék a lakosságot.  


Mint a sajtótájékoztatón kiderült, a Momentum egy plakátautóval rendelkezik, amellyel Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselője járta be Csongrád-Csanád vármegye több települését és természetesen Szegedet is, hirdetve ezzel saját álláspontjukat az infláció, valamint annak okát illetően.

Több mint 20 adóemelése és mintegy félszáz megszorítása volt a kormánynak csak az elmúlt másfél évben - modta el az országgyűlési képviselő. Az országos plakátautó kampány célja, hogy amennyi településre csak lehet eljussanak, különös tekintettel a 10 ezer főnél népesebb városokra, hiszen a Momentumnak szinte alig van lehetősége egyéb módon megjelenni. A kialakult válságért, amely rosszabb, mint az EU többi tagállamában, elsősorban a kormány tehető felelőssé, ezt az embereknek is meg kell tudniuk - tette hozzá a politikus. Hajnal Miklós ugyanakkor hozzátette, nem a fideszes vagyongyarapodás a cél, hanem az, hogy az EU-s támogatás kisvállakozásoké, önkormányzatoké és többek között civil szervezeteké legyen.
(Webrádió)

Címkék

Mihálik Edvin Hajnal Miklós Momentum

Galériánk

Momentum plakátautó Momentum plakátautó
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!