Rétvári Bence: a kormány a családok szövetségese Magyarországon

Belföld, 2024.03.23

A kormány a családok szövetségese Magyarországon - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Családháló Alapítvány szombati díjátadó ünnepségén, Budapesten.

Rétvári Bence úgy fogalmazott: családok nélkül nincs jövője a nemzetnek. Ezért fontos a kormány számára minden esztendőben a családok támogatása, anyagi és erkölcsi értelemben egyaránt - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a világ minden országa nehézségekkel küzdött - először a járvány, majd a háborúk miatt -, a magyar kormány azonban a legnehezebb gazdasági években is bővítette a családtámogatások körét.

"Nem volt olyan szűkös esztendő az elmúlt 14 évben, amelyikben a családok támogatása ne bővült volna" - jelentette ki, majd úgy folytatta: a családok támogatása hosszú távú, generációs cél. Megjegyezte: Magyarország Alaptörvénye is a nemzet fennmaradásának alapjaként hivatkozik a családra.

A családalapításhoz biztonság kell - szögezte le Rétvári Bence, hozzátéve: ehhez a biztonsághoz a békés környezet is nagyon fontos. Azt is elmondta, bízik benne, hogy mielőbb véget ér az Ukrajnában, valamint a Gázai övezetben zajló háború, mert "a családok számára minden országban a biztonság a legfontosabb".

"Ahhoz, hogy valaki családot alapítson, hosszú távú bizalom kell a jövőbe" - állapította meg, hozzátéve: a kormány meglátása szerint "a családbarát Magyarország az igazán erős Magyarország".

Rétvári Bence gratulált a díjazottaknak és megköszönte a munkájukat, kiemelve: 18 ezer szavazat alapján választották ki azokat a szakembereket, akik most elismerésben részesülhetnek.

Rögzítette: nagyon fontos méltányolni és megerősíteni hivatásukban azokat az embereket, akik segítik a családokat.

Lehet sok mindent tanulni, de arra a kedvességre, közvetlenségre, figyelemre, törődésre, amit önök tanúsítanak a gyerekek felé, születni kell - mondta az államtitkár az ünnepségen díjazottaknak.

A Családháló Alapítvány rendezvényén azokat a szakembereket ismerték el, akik "az elmúlt években a legtöbbet tettek a családokért". Megválasztották többek közt a 2023-as év bölcsődei nevelőjét, óvónőjét, védőnőjét, kórházi és házi gyermekorvosát, emellett intézményeket is díjaztak.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!