Sebességmérőket telepítenek jövőre több terézvárosi csomópontban

Belföld, 2023.10.29

Sebességmérőt vásárol a terézvárosi önkormányzat és a kerület négy pontjára trafiboxot is telepítenek, hogy biztonságosabb legyen a kerület közlekedése, és a rendőrség közreműködésével kiszűrjék és felelősségre is vonják a gyorshajtókat - közölte az önkormányzat vasárnap az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a boxok helyeiről a Budapesti Rendőrfőkapitányság, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntött az önkormányzat.

Így trafibox kerül a jövő évben az Andrássy út - Izabella utcai csomópontba, az Andrássy út - Munkácsy utcai csomópontba, a Podmaniczky utca - Izabella utcai csomópontba, valamint a Podmaniczky utca - Rippl Rónai utcai csomópontba.

A box előnye, hogy 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket - írták.

A közleményben idézték Soproni Tamás polgármestert, aki a döntést indokolva elmondta: más települések tapasztalatai azt mutatják, hogy ahol ilyen box és mérő van, ott nincs gyorshajtás és csökken a balesetek száma. "Pontosan ezt várjuk mi is, látványos javulást a közlekedési morálban és a baleseti statisztikákban. Az a 35 millió forint, amit a megvalósításra önkormányzatunk biztosít, nemcsak az itt élők, hanem valamennyi budapesti biztonságát szolgálja, az autósokét is" - fogalmazott Soproni Tamás.

Az önkormányzat közlése szerint "az eszközök jogszerű beszerzése, a forgalomtechnikai engedélyeztetés folyamata, majd a
KRESZ-táblák kihelyezése időigényes". Ezt a munkát már megkezdték és nagyjából hat hónap alatt minden szabályosan lezárul - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!