Sétával tiltakoztak az SZTE modellváltása ellen a diákok

Belföld, 2021.01.30

Pénteken a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa megszavazta, hogy önként kérik a vagyonkezelő alapítványi forma bevezetését. A döntés ellen tiltakozó VVL-Veritas Virtus Libertas csoport szombat délután 3 órára a Rektori Hivatal épülete elé tiltakozó sétát szervezett.

SZTE Rektori Hivatal
Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt választották a demonstráció ezen formáját VVL-Veritas Virtus Libertas csoport aktivistái. Több tucat diák, és más szegedi polgár csatlakozott a megmozduláshoz az épület előtt, ahol pár egyetemista a Himnusz éneklésébe kezdett. A legtöbb résztvevő SZFE-s maszkot viselt. Helyszíni beszámolók szerint a mintegy 100-150 fő tiltakozó nagyobb része diák, egy kisebb része oktató volt. Ugyancsak szemtanúk szerint az éneklés után néhány résztvevő egy tiltakozó matricát is ragasztott a hivatal ajtajára, amit azonban az azt védő biztonsági személyzet letépett és kidobott.

Demonstrációkra lehet még számítani Pécsett is, ahol szintén pénteken szavazta meg a szenátus az úgynevezett modellváltást. Az ellenzéki vezetésű városok mellett Debrecen tudományegyeteme is alapítványi irányítás alá kerül, itt azonban jóval egyhangúbb volt a szenátus kiállása a modellváltás mellett.
(Webrádió)

Galériánk

SZTE Rektori Hivatal SZTE Rektori Hivatal SZTE Rektori Hivatal
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!